Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Specialist in aspergewijnen!

Wij durven wel te zeggen dat wij dé expert zijn op het gebied van welke wijn het beste combineert bij uw aspergerecht. Al meerdere jaren zijn wij met onze wijnen winnaar geworden van de verkiezing van "Beste Brabantse Aspergewijn"! Daar zijn wij dan ook best wel trots op.

Houdt u van Brabantse Asperges met boerenham/ei, of liever Asperges met gerookte zalm en Hollandaise saus of serveert u een mooie aspergesalade met garnelen en groene kruidendressing? Wij adviseren u de perfecte match.

Het aspergeseizoen is misschien wel het mooiste seizoen van het jaar. De zon gaat schijnen, de temperaturen lopen op en en met een mooie bijpassende Aspergewijn wordt je vanzelf ook vrolijk.

Weingut Zehe Clauss Weissburgunder 2023

Op zoek naar de ideale wijn bij asperges? De Weissburgunder van Weingut Zehe-Clauss is een absolute aanrader!

Petra Aartsen-Van der Mee

Aanbeveling van onze wijnadviseur Petra Aartsen-Van der Mee

"Deze Weissburgunder ook wel Pinot Blanc combineert heerlijk bij mijn favoriete aspergegerecht; Asperges met ambachtelijk gerookte zalm!" Lees meer

10,95

prijs per fles 9,95

6 flessenprijs, prijs per fles 9,50

12 flessenprijs, prijs per fles 8,95

Aanbieding geldig t/m 26 juni
Aanbieding

Beste Brabantse Aspergewijn2015+2016

Hauts de Margon Sauvignon - Viognier - Frankrijk 2024

Hauts de Margon – Zuid-Franse Aspergewijn met Karakter Op zoek naar een verrassende aspergewijn met Zuid-Franse flair? De Hauts de Margon Blanc is een elegante, droge witte wijn uit de Languedoc die perfect samengaat met het zachte, verfijnde karakter van Brabantse asperges

Bowy Aartsen

Aanbeveling van onze wijnadviseur Bowy Aartsen

"Onze klassieker! Ieder jaar weer perfect, heerlijk bij Brabantse Asperges met boerenham." Lees meer

8,25

6 flessenprijs, prijs per fles 7,85

12 flessenprijs, prijs per fles 7,55

Château Lestrille AOC Bordeaux Clairet BIO 2024

Clairet, bijzonder lekker met zijn uitgesproken aroma's van rood fruit. Men drinkt clairet gekoeld net als rosé. Zeer fruitig en vlezig. Een perfecte wijn voor iedereen die van rood fruit houdt en niet van tannines 

12,75

6 flessenprijs, prijs per fles 12,15

12 flessenprijs, prijs per fles 11,70

14,85

6 flessenprijs, prijs per fles 14,10

12 flessenprijs, prijs per fles 13,65

Miles Mossop Wines The Introduction Chenin Blanc 2023

Miles Mossop Wines is een kleine wijnproducent in het mooie Zuid-Afrika. Hij valt op door pure en ''eigen'' wijnen te maken. Chenin Blanc is het nationale witte druivenras van Zuid-Afrika en ook één van de favoriete druivenrassen van Miles.

14,95

6 flessenprijs, prijs per fles 13,25

12 flessenprijs, prijs per fles 12,80

Josef Fischer Wachau Federspiel Grüner Veltliner 2023

Fraaie, typische Grüner Veltliner met een verfijnde geur van peer, appel, selderij en anijs. Ranke stijl met puur fruit, opwekkende zuren en een aanhoudende, droge afdronk. Mooi om te drinken als verfrissend aperitief.

Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

Fijn kruidig, peer en bloemen, pepertje, sappig en opwekkend, goede zuren
9
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 9

Sappige stijl. Fijne bitterhuishouding, prettige vulling, schoon en energiek. 'Trinkanimierend' noemt hij dat laatste. We gaan de jeuk te lijf met nog een slokje. Visje bij de Fischer? Goed idee.
WineLife
2021
WineLife: 4 sterren

Een wijn om open te schroeven voor zeevruchten of iets vissigs. Groen-mineraal met flinke zuren en een aangename rijkheid.

15,50

Vanaf 12 flessen 14,25 per fles

Domaine Luquet Mâcon-Fuissé 2023

Een heerlijke karakteristieke Macon-Fruissé. De volle, lange smaak van deze wijn past perfect bij rijke en stijlvolle gerechten. Maar ook bij wat lichtere hapjes doet hij het verrassend goed: denk aan charcuterie met een mooie marmering, koude vis, mosselen of een klassieke andouillette.

15,90

6 flessenprijs, prijs per fles 15,15

12 flessenprijs, prijs per fles 14,60

Delphis de la Dauphine Fronsac 2020

Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe de Saxe. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.

16,25

6 flessenprijs, prijs per fles 15,45

12 flessenprijs, prijs per fles 14,90

Achille Viglione Regio

Gemaakt van de Nebbiolo en Barbera druif en vervolgens ook nog van diverse jaargangen. Dit is een lange traditie in Piëmonte en daardoor een zeer verassend glas wijn. Volle wijn met duidelijk tonem van rijp zacht rood fruit en noten.

Bowy Aartsen

Originele blend van Barbera en Nebbiolo

"Deze wijn van Achille Viglione is een blend van meerdere jaargangen en daardoor uniek in zijn soort..." Lees meer

16,95

6 flessenprijs, prijs per fles 15,80

12 flessenprijs, prijs per fles 15,25

Muratie Laurens Campher Chenin Blanc 2023

Gourverneur Simon van der Stel verhuurde in 1685 zijn estate aan de Duitse soldaat Laurens Campher die een liefde had voor het boerenwerk. Hij had naast zijn liefde voor het boerenwerk nog een liefde.

Petra Aartsen-Van der Mee

Houtgerijpte wijn met diepgang

"Deze houtgerijpte wijn wordt gemaakt van verschillende druivenrassen. De wijn is zowel, rijk in smaak en een verfrissende afdronk..." Lees meer

18,05

6 flessenprijs, prijs per fles 17,15

12 flessenprijs, prijs per fles 16,55

Reichsrat von Buhl Pfalz Deidesheimer Leinhöhle Erste Lage Riesling Trocken 2017

Ons bekende wijnhuis Reichsrat von Bühl komt met een keldergerijpte Deidesheimer Leinhöhle Riesling! Wederom uit de beroemde wijnregio Pfalz in Duitsland, een gebied dat bekend staat om zijn perfecte klimaat voor het telen van Riesling.

23,70

Vanaf 12 flessen 21,75 per fles


Wijn & Asperges

Asperges vers van het land in combinatie met een mooie wijn is een feestje. Wij selecteren al jaren de mooiste wijnen bij uw heelijke aspergegerechten. Of u nu de klassieker asperge met ham, roomboter en eieren eet, of asperges met gerookte zalm en hollandaise saus, wij zorgen voor de juiste aanbeveling.  We zien ook veel verrassende asperge gerechten, bijvoorbeeld asperges op Oosterse wijze en met limoen boter en Parmezaanse kaas. Ook daar adviseren we graag de juiste wijn bij.

Het asperge seizoen duurt tot St-Jan op 24 juni. dus tot die datum echt genieten!


Groene en witte asperges

Er zijn twee soorten asperges: de groene en de witte soort. De witte worden vanuit de grond geoogst en de groenen danken hun kleur aan het beetje zon dat zij hebben gezien. Niet alleen hun kleur verschilt, ook qua smaak liggen zij ver uit elkaar. Dis ook de wijn die je combineert met jouw asperge gericht verschilt. 

Groene asperges

Groene asperges geven door hun karakteristieke en sterke smaak veel smaak aan je gerecht. Zelfs al in een kleine portie. Dit drinken wij graag bij groene asperges:

Witte asperges

De smaak van witte asperges is minder uitgesproken dan die van groene asperges, dus daar passen andere wijnen bij. De smaak van witte asperges is romiger en zoeter, dus wat zachter. Daar passen iets zachtere witte wijnen bij zoals de:


Aspergeweetjes: Wist u dat?

Asperges geoogst worden als ze 22 cm lang zijn
Asperges hebben een gunstig effect op hart, bloedvaten , lever en nieren
Een asperge kan je koken, wokken, grillen of stomen
En asperges worden gezien als een lustopwekkend middel
Geniet van deze Groenten Koningin en drink er een mooi glas wijn bij!


De lekkerste asperge recepten

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende recepten met asperges. Elk recept bevat de benodigde ingredienten en een stappenplan voor het bereiden. Onderaan het recept vindt u ons advies voor een bijpassende wijn. Laat u verrassen en geniet van deze heerlijke asperge gerechten!
 

Lamskoteletten met asperges en tomatenbulgur

Lamskoteletten met asperges en tomatenbulgur

Ingrediënten 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 1 el worcestersaus 2 el sinaasappelsap 2 el olie zout en peper 4 (groene) asperges 12 lamskoteletjes 400 g bulgur 2 el rode pesto 2 el ketchup   Bereiding Pel en snipper de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de knoflook met de tijm, de worcestersaus, het sinaasappelsap en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de houtige uiteinden van de asperges....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Ingrediënten 4 el barbecuesaus 1 el stroop 1 tl gerooktepaprikapoeder 300 g tempeh in dunne plakken zout en peper boter - om in te vetten 250 g pruimtomaatjes - gehalveerd 250 g witte asperges - geschild & kontjes eraf 250 g groene asperges - kontjes eraf 2 el olijfolie 1 tl venkelzaadjes - geroosterd verse kruiden - fijngehakt om te bestrooien   Bereiding 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de barbecuesaus met de stroop en het paprikapoeder....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

Ingrediënten 4 eenpersoons Zweedse / Turkse of Elzasser (flammkuchen) platbroodjes 300 ml crème fraîche 1 potje (250 g) labneballetjes op olie (Midden-Oosterse winkel) of geitenkaasbollen op olie (uitgelekt) 2 kleine venkelknollen met groen - in dunne plakjes 450 g groene asperges - schoongemaakt en over de lengte gehalveerd 4 el milde olijfolie zeezoutvlokken zwarte peper - versgemalen 1 pakje (300 g) gerookte zalm - in plakjes ½ bosje dille - geplukt 1 bakje (100 g) granaatappelpitjes 80 g waterkers hummus om erbij te serveren (optioneel) 1 el gedroogde wilde venkelbloemen ter garnering (optioneel)   Bereiding 1....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges op klassieke Brabantse wijze

De eerste asperges van het seizoen worden door de meeste mensen op traditionele wijze gegeten. Gewoon met ham en krieltjes. En wij hebben daar (niet toevallig) de perfecte wijn bij gevonden. Zo maken wij het: Ingrediënten: 500 gram asperges per persoon 150 gram mooie beenhaam per persoon 2 eieren per persoon 200 gram krieltjes per persoon Beetje verse peterselie Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water, ongeveer 15 tot 20 minuten....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges met gerookte zalm en gebakken zalmfilet

Ingrediënten voor 4 personen 800 gram asperges 200 gram gerookte zalm 150 gram zalmfilet (4x) Anderhalve eetlepel scherpe mosterd 4 takjes dille 4 schijfjes citroen Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water in ongeveer 15 tot 20 minuten. Controleer regelmatig of de asperges gaar zijn. Zijn ze klaar? Schep ze dan voorzichtig uit de pan. Haal de zalmfilet door de bloem en bak ze gaar in de boter. Nog even op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat citroensap....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges wit en lamskoteletjes

Lamsvlees en asperges dat is de lente in optima forma. In Oostenrijk en Hongarije daar eten ze deze combinatie vaak. Wij hebben het ook geproefd en het is inderdaad zalig om het zo te doen. Voor vier personen Ingredienten: 500 gr aspergepunten 1 doosje champigons 1 bos peterselie 8 lamskoteletjes 5 el bloem 3 el olie 40 gr boter beetje peper beetje zout Bereidingswijze Kook de aspergepunten half gaar en laat ze goed uitlekken....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges wit met groene groente (vegetarisch)

Wilt u eens helemaal vegetarisch eten dan is dit een heerlijk recept. Ingredienten per persoon: 500 gram asperges 50 gram doperwtjes (vers is het lekkerst) 50 gram boontjes 50 gr geitenkaas beetje peterselie goede olijfolie om in te bakken Bereidingswijze Schil de asperges goed en snijd ze in reepjes van ongeveer 5 cm. Dop de erwtjes en maak de boontjes schoon. Snijd de geitenkaas in blokjes en leg die apart. Verhit de olie goed in een wok en roerbak de asperges, voeg de erwtjes en de even geblancheerde boontjes toe....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Oosters roergebakken asperges met peultjes

Gerecht voor 2 personen Bereidingstijd : ± 20 minuten Ingrediënten: 500 g witte asperges 50 g peultjes 3 bosuitjes 1 rode peper 1 teentje knoflook 3 eetlepels (roerbak)olie 2 theelepels geraspte verse gember (of ½ theelepel gemberpoeder) 2 eetlepels oestersaus 1-2 eetlepels (Japanse) sojasaus 75 g lichtgezouten cashewnoten Eventueel (jasmijn)rijst Bereidingswijze: Schil de asperges van het topje naar beneden en snij van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm....

Lees het volledige recept Recept downloaden


Aspergewijn bestellen

Uw favoriete aspergewijn bestelt u eenvoudig in onze webshop. We hebben het hele seizoen genoeg aspergewijnen op voorraad. Weet u niet zeker welke uw voorkeur heeft of welke het beste aansluit bij uw asperge gerecht? Wij helpen u graag! Bel, mail of loop even binnen bij onze winkel.

Even geduld a.u.b.