Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Specialist in aspergewijnen!

Wij durven wel te zeggen dat wij dé expert zijn op het gebied van welke wijn het beste combineert bij uw aspergerecht. Al meerdere jaren zijn wij met onze wijnen winnaar geworden van de verkiezing van "Beste Brabantse Aspergewijn"! Daar zijn wij dan ook best wel trots op.

Houdt u van Brabantse Asperges met boerenham/ei, of liever Asperges met gerookte zalm en Hollandaise saus of serveert u een mooie aspergesalade met garnelen en groene kruidendressing? Wij adviseren u de perfecte match.

Het aspergeseizoen is misschien wel het mooiste seizoen van het jaar. De zon gaat schijnen, de temperaturen lopen op en en met een mooie bijpassende Aspergewijn wordt je vanzelf ook vrolijk.

Weingut Zehe Clauss Riesling Trocken ( speciaal etiket.)
onze favoriet

Weingut Zehe Clauss Riesling Trocken ( speciaal etiket.) 2022

De wijngaarden liggen ten zuid-westen van Mainz. De wijnstokken - in traditionele wijngaarden - staan ​​op diepe löss kleigronden. Samen met de kalksteen in de ondergrond zorgt dit voor een goede toevoer van mineralen.

Petra Aartsen-Van der Mee

Onze favoriet bij Brabantse Asperges!

"Deze wijn hebben we unaniem gekozen tot DE wijn bij Brabantse Asperges. Mooie volle geur en lekker zacht zuurtje past perfect bij diverse aspergegerechten." Lees meer

9,95

6 flessenprijs, prijs per fles 9,45

12 flessenprijs, prijs per fles 9,15

Beste Brabantse Aspergewijn2015+2016

Hauts de Margon Sauvignon - Viognier 2023

Het prachtige Chateau de Margon is gelegen in de uitgestrekte vallei van de Thongue rivier, in het hart van de Languedoc. Het kasteel uit de 13e eeuw is tussen 1490 en 1520 volledig in ere hersteld.

Bowy Aartsen

Aanbeveling van onze wijnadviseur Bowy Aartsen

"Onze klassieker! Ieder jaar weer perfect, heerlijk bij Brabantse Asperges met boerenham." Lees meer

8,10

6 flessenprijs, prijs per fles 7,70

12 flessenprijs, prijs per fles 7,45

Beste Brabantse Aspergewijn 208+2011

Domaine des Cassagnoles Gascogne Gros Manseng 2023

Frisdroge, intens geurende Zuid-Franse witte wijn van de druivensoort gros manseng. Heerlijk als eetlustopwekkend aperitief, maar ook prima te combineren met frisse salades of asperges.

Petra Aartsen-Van der Mee

Onze eerste winnaar van Brabantse Aspergewijn competitie

"De volle en rijpe smaak van de Gros Manseng past goed bij gegrilde asperges met zeebaars..." Lees meer

8,75

Vanaf 12 flessen 8,05 per fles

Beste Brabantse Aspergewijn 2014

La Cour des Dames Pays d'Oc Viognier 2023

Geurige en soepele Zuid-Franse witte wijn, met de geur van rijpe perzik en appel. De smaak is mild, soepel en fris. Prima wijn bij vele koude of warme voorgerechten, eventueel ook bij een milde kipschotel.

Jan Aartsen

Heerlijk bij Asperges op Oosterse wijze

"Mooie bloemige viognier gemaakt door Edouard Delauney. Perfect bij Oosterse Asperges met wat soja en limoen." Lees meer

Perswijn
2022
Perswijn: 4 sterren

Geel fruit, abrikoos, perzik, bloemig, mild zuur, zacht, sap, vulling

8,95

Vanaf 12 flessen 8,20 per fles

Beste Brabantse Aspergewijn 2013

L'Arjolle Côtes de Thongue Blanc 2023

Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.

Sam Slangen

Mijn favoriet bij Asperge amuses
Oogstjaar: 2023

"Deze wijn van Arjolle is één van mijn favorieten als apéritef met bijvoorbeeld asperge-amuses. Mooi, rijk fruit, goed doordrinkbaar en verveeld nooit." Lees meer

Perswijn
2023
Perswijn: 3,5 sterren

Bloemen, peer, passievrucht, open, fijn, lichtvoetig, appel, zachte zuren, mild
8+
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8+

Abrikoos, perzik, rijpe appel, ananas-aanzet, zachte zuren en fijne bitters. Maakt de tongen los.

7,70

Vanaf 12 flessen 7,10 per fles


Wijn & Asperges

Asperges vers van het land in combinatie met een mooie wijn is een feestje. Wij selecteren al jaren de mooiste wijnen bij uw heelijke aspergegerechten. Of u nu de klassieker asperge met ham, roomboter en eieren eet, of asperges met gerookte zalm en hollandaise saus, wij zorgen voor de juiste aanbeveling.  We zien ook veel verrassende asperge gerechten, bijvoorbeeld asperges op Oosterse wijze en met limoen boter en Parmezaanse kaas. Ook daar adviseren we graag de juiste wijn bij.

Het asperge seizoen duurt tot St-Jan op 24 juni. dus tot die datum echt genieten!


Groene en witte asperges

Er zijn twee soorten asperges: de groene en de witte soort. De witte worden vanuit de grond geoogst en de groenen danken hun kleur aan het beetje zon dat zij hebben gezien. Niet alleen hun kleur verschilt, ook qua smaak liggen zij ver uit elkaar. Dis ook de wijn die je combineert met jouw asperge gericht verschilt. 

Groene asperges

Groene asperges geven door hun karakteristieke en sterke smaak veel smaak aan je gerecht. Zelfs al in een kleine portie. Dit drinken wij graag bij groene asperges:

Witte asperges

De smaak van witte asperges is minder uitgesproken dan die van groene asperges, dus daar passen andere wijnen bij. De smaak van witte asperges is romiger en zoeter, dus wat zachter. Daar passen iets zachtere witte wijnen bij zoals de:


Aspergeweetjes: Wist u dat?

Asperges geoogst worden als ze 22 cm lang zijn
Asperges hebben een gunstig effect op hart, bloedvaten , lever en nieren
Een asperge kan je koken, wokken, grillen of stomen
En asperges worden gezien als een lustopwekkend middel
Geniet van deze Groenten Koningin en drink er een mooi glas wijn bij!


De lekkerste asperge recepten

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende recepten met asperges. Elk recept bevat de benodigde ingredienten en een stappenplan voor het bereiden. Onderaan het recept vindt u ons advies voor een bijpassende wijn. Laat u verrassen en geniet van deze heerlijke asperge gerechten!
 

Lamskoteletten met asperges en tomatenbulgur

Lamskoteletten met asperges en tomatenbulgur

Ingrediënten 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 1 el worcestersaus 2 el sinaasappelsap 2 el olie zout en peper 4 (groene) asperges 12 lamskoteletjes 400 g bulgur 2 el rode pesto 2 el ketchup   Bereiding Pel en snipper de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng de knoflook met de tijm, de worcestersaus, het sinaasappelsap en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de houtige uiteinden van de asperges....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Ingrediënten 4 el barbecuesaus 1 el stroop 1 tl gerooktepaprikapoeder 300 g tempeh in dunne plakken zout en peper boter - om in te vetten 250 g pruimtomaatjes - gehalveerd 250 g witte asperges - geschild & kontjes eraf 250 g groene asperges - kontjes eraf 2 el olijfolie 1 tl venkelzaadjes - geroosterd verse kruiden - fijngehakt om te bestrooien   Bereiding 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de barbecuesaus met de stroop en het paprikapoeder....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

Ingrediënten 4 eenpersoons Zweedse / Turkse of Elzasser (flammkuchen) platbroodjes 300 ml crème fraîche 1 potje (250 g) labneballetjes op olie (Midden-Oosterse winkel) of geitenkaasbollen op olie (uitgelekt) 2 kleine venkelknollen met groen - in dunne plakjes 450 g groene asperges - schoongemaakt en over de lengte gehalveerd 4 el milde olijfolie zeezoutvlokken zwarte peper - versgemalen 1 pakje (300 g) gerookte zalm - in plakjes ½ bosje dille - geplukt 1 bakje (100 g) granaatappelpitjes 80 g waterkers hummus om erbij te serveren (optioneel) 1 el gedroogde wilde venkelbloemen ter garnering (optioneel)   Bereiding 1....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges op klassieke Brabantse wijze

De eerste asperges van het seizoen worden door de meeste mensen op traditionele wijze gegeten. Gewoon met ham en krieltjes. En wij hebben daar (niet toevallig) de perfecte wijn bij gevonden. Zo maken wij het: Ingrediënten: 500 gram asperges per persoon 150 gram mooie beenhaam per persoon 2 eieren per persoon 200 gram krieltjes per persoon Beetje verse peterselie Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water, ongeveer 15 tot 20 minuten....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges met gerookte zalm en gebakken zalmfilet

Ingrediënten voor 4 personen 800 gram asperges 200 gram gerookte zalm 150 gram zalmfilet (4x) Anderhalve eetlepel scherpe mosterd 4 takjes dille 4 schijfjes citroen Bereidingswijze Was en schil de asperges. Kook ze gaar in gezouten water in ongeveer 15 tot 20 minuten. Controleer regelmatig of de asperges gaar zijn. Zijn ze klaar? Schep ze dan voorzichtig uit de pan. Haal de zalmfilet door de bloem en bak ze gaar in de boter. Nog even op smaak brengen met zout, peper en eventueel wat citroensap....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges wit en lamskoteletjes

Lamsvlees en asperges dat is de lente in optima forma. In Oostenrijk en Hongarije daar eten ze deze combinatie vaak. Wij hebben het ook geproefd en het is inderdaad zalig om het zo te doen. Voor vier personen Ingredienten: 500 gr aspergepunten 1 doosje champigons 1 bos peterselie 8 lamskoteletjes 5 el bloem 3 el olie 40 gr boter beetje peper beetje zout Bereidingswijze Kook de aspergepunten half gaar en laat ze goed uitlekken....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Asperges wit met groene groente (vegetarisch)

Wilt u eens helemaal vegetarisch eten dan is dit een heerlijk recept. Ingredienten per persoon: 500 gram asperges 50 gram doperwtjes (vers is het lekkerst) 50 gram boontjes 50 gr geitenkaas beetje peterselie goede olijfolie om in te bakken Bereidingswijze Schil de asperges goed en snijd ze in reepjes van ongeveer 5 cm. Dop de erwtjes en maak de boontjes schoon. Snijd de geitenkaas in blokjes en leg die apart. Verhit de olie goed in een wok en roerbak de asperges, voeg de erwtjes en de even geblancheerde boontjes toe....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Oosters roergebakken asperges met peultjes

Gerecht voor 2 personen Bereidingstijd : ± 20 minuten Ingrediënten: 500 g witte asperges 50 g peultjes 3 bosuitjes 1 rode peper 1 teentje knoflook 3 eetlepels (roerbak)olie 2 theelepels geraspte verse gember (of ½ theelepel gemberpoeder) 2 eetlepels oestersaus 1-2 eetlepels (Japanse) sojasaus 75 g lichtgezouten cashewnoten Eventueel (jasmijn)rijst Bereidingswijze: Schil de asperges van het topje naar beneden en snij van de onderkant een stukje van ongeveer 2 cm. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm....

Lees het volledige recept Recept downloaden


Aspergewijn bestellen

Uw favoriete aspergewijn bestelt u eenvoudig in onze webshop. We hebben het hele seizoen genoeg aspergewijnen op voorraad. Weet u niet zeker welke uw voorkeur heeft of welke het beste aansluit bij uw asperge gerecht? Wij helpen u graag! Bel, mail of loop even binnen bij onze winkel.

Even geduld a.u.b.