Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Lekkere wijn recepten

Asperges op klassieke Brabantse wijze

De eerste asperges van het seizoen worden door de meeste mensen op traditionele wijze gegeten. Gewoon met ham en krieltjes. En wij hebben daar (niet toevallig) de perfecte wijn bij gevonden. Zo maken wij het:

Ingrediënten:

  • 500 gram asperges per persoon
  • 150 gram mooie beenhaam per persoon
  • 2 eieren per persoon
  • 200 gram krieltjes per persoon
  • Beetje verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Was en schil de asperges.
  2. Kook ze gaar in gezouten water, ongeveer 15 tot 20 minuten. Controleer regelmatig of de asperges gaar zijn. Zijn ze klaar? Schep ze dan voorzichtig uit de pan.
  3. Eieren koken. Hier kunt u verschillende opties kiezen: van hardgekookt tot zacht. Wij koken ze altijd halfzacht, zodat het eiwit goed hard is, maar er een klein beetje eidooier over de asperges druppelt.
  4. De krieltjes net gaar koken en vermengen met boter en fijngehakte peterselie.De rest van de boter smelten als een botersaus. Klaar.

 

Wijntip: Hauts de Margon Sauvignon-Viognier 2020

  Recept downloaden

Beste Brabantse Aspergewijn2015+2016

Hauts de Margon Sauvignon - Viognier - Frankrijk 2024

Hauts de Margon – Zuid-Franse Aspergewijn met Karakter Op zoek naar een verrassende aspergewijn met Zuid-Franse flair? De Hauts de Margon Blanc is een elegante, droge witte wijn uit de Languedoc die perfect samengaat met het zachte, verfijnde karakter van Brabantse asperges

Bowy Aartsen

Aanbeveling van onze wijnadviseur Bowy Aartsen

"Onze klassieker! Ieder jaar weer perfect, heerlijk bij Brabantse Asperges met boerenham." Lees meer

8,25

6 flessenprijs, prijs per fles 7,85

12 flessenprijs, prijs per fles 7,55

Even geduld a.u.b.