Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Lekkere wijn recepten

Spaghetti á la Spirelli en Argentijnse Syrah

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gr spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 21kleine winterpenen (moet in de SPIRELLI passen)
  • 1 kleine courgette (moet in de SPIRELLIE passen)
  • 50 gr bacon
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 ei
  • 125 ml crème fraîche (ik had 15% , maar meer of minder mag natuurlijk)
  • 50 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • stuk Parmezaanse kaas om aan tafel over het terecht te raspen
  • scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Verdere benodigdheden:

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Spirelli
  • Kaasrasp

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti ‘al dente’ (vooral niet te gaar!)
  2. Was de wortel en courgette en maak er met de SPIRELLI slierten van
  3. Snijd de bacon in reepjes, snipper de ui en de knoflook
  4. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak daarin de bacon 1 minuut op halfhoog vuur
  5. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui iets glazig is
  6. Voeg vervolgens de wortel- en courgetteslierten toe en bak 2 minuten mee
  7. Schenk er dan de groentebouillon bij en stoof nog 2 minuten tot de groente beetgaar is
  8. Kluts intussen het ei en roer dat, samen met de geraspte Parmezaanse kaas, door de crème fraîche
  9. Roer de spaghetti door de groente en warm even goed door.
  10. Schenk het roommengsel erbij en roer door.
  11. Breng op smaak met peper en zout
  12. Doe over in een schaal of borden en strooi de peterselie erover
  13. Rasp naar smaak extra verse Parmezaanse kaas over het gerecht

Wijn & Spijs:
Deze Syrah is anders dan je van een Syrah uit de ‘Nieuwe Wereld’ zou verwachten. Vaak zijn ‘Nieuwe Wereld’ syrah- wijnen heel donker, kruidig en tanninerijk. Wijnmaker Gabriel Bloise van het familiebedrijf Chakana in Mendoza weet echter een ‘vriendelijker’ exemplaar te maken. Hij gebruikt alleen de natuurlijke gist en laat het sap met schillen ongeveer vijftien dagen inweken. De helft van de oogst rijpt acht tot tien maanden in eikenhouten fusten, de andere helft in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft daardoor geen overheersende houttonen en is rond en vol met zachte tannines. Daardoor ook smaakt deze syrah zo lekker bij de Spaghetti á la Spirelli. Hij is niet zwaar, maar fris en sappig en heeft een lichte kruidigheid. Je proeft ook iets van groene paprika. Maar dan van het rijpe soort. Dat past allemaal heel goed bij de frisse smaken van de wortel en courgette. Het ietwat rokerige karakter van de wijn past perfect bij de rokerige smaak van de uitgebakken bacon.

Bronvermelding: Anne-Wies van Oosten | Wine & Food nieuws | www.anne-wies.nl
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.