Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Lekkere wijn recepten

Pasta primavera

Knapperige doperwtjes, malse tuinbonen en asperges zwemmen in groene kruidendressing. Het ei loopt er stroperig overheen en bindt de groenten aan de tagliolini. Vier de lente met deze spring-spiked pasta.

makkelijk | avondeten | 4 personen | 30 min bereidingstijd

voor de kruidendressing

  • dragon 1 bosje
  • dille 1 bosje
  • witte wijnazijn 2 eetlepels
  • citroen 1/2
  • knoflook ½ teentje
  • zout en peper
  • milde olijfolie 4 eetlepels
     
  • verse doperwten 200 g
  • verse tuinbonen (ongedopt) 500 g
  • groene asperges 200 g
  • witte asperges 200 g
  • verse nootmuskaat
  • tagliolini of linguine 400 g
  • crème fraîche 2 eetlepels
  • kervel paar takjes
  • eieren 4 en op kamertemperatuur
  • Maldonzout of fleur de sel


Bereidingswijze

Hak de kruiden fijn en meng met de azijn. Rasp er het teentje knoflook door, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Leng aan met olijfolie.

Dop de tuinbonen en de erwtjes. Snijd de groene asperges in stukjes.  Houd enkele achter voor de garnering en schaaf er dunne linten van met de kaasschaaf of een mandoline. Bewaar in water met een drupje citroensap.

Kook de asperges beetgaar, neem ze uit de pan met een schuimspaan en blancheer de erwtjes in hetzelfde water. Kook de tuinbonen als laatste (deze kleuren het water donker). Dubbeldop de tuinbonen. Besprenkel de groenten met citroensap, breng op smaak met wat zout en rasp er verse nootmuskaat over.

Kook de tagliolini in een grote pan met gezouten water beetgaar. Scheid intussen 4 eidooiers en pocheer ze 1 minuut in een laagje zacht kokend water. Haal ze uit de pan met een gaatjeslepel en bewaar ze in een kommetje met koud water.

Giet de pasta af en doe deze terug in de pan met de kruidenolie, de lentegroenten en 2 eetlepels crème fraîche. Hussel alles goed door elkaar en schik de pasta op borden. Leg op ieder pastabergje een gepocheerd eidooier. Besprenkel met Maldonzout en maal er zwarte peper over. Garneer met aspergelinten en kervel. 

Bronvermelding: (Elle Eten) en auteur Vanja van der Leeden
  Recept downloaden

15 x op rij Tre Bicchieri volgens Gambero Rosso

Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2021

Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta. 

Sam Slangen

Prijswinnende topper uit Noord-Italië

"Deze wijn is breed inzetbaar! Heerlijk als aperitief, maar ook perfect te combineren bij risotto met paddenstoelen..." Lees meer

92
Falstaff
2022
Falstaff: 92 punten

In der Nase einladend nach eingelegter Ananas, dezent nach Aprikose und Orangenblüten. Am Gaumen spannungsgeladen und mit Körper, schönes Säurespiel und süßer Fruchtschmelz, im Ausklang wieder Orange
91
Decanter
2022
Decanter: 91 punten

Textural, sapid and structured, with crisp acidity and a stony, limey finish, this is simply a brilliant white you won't be able to put down.
17,5
Jancis Robinson
2022
JancisRobinson.com: 17,5 punten

The texture is so smooth that it almost feels weighty. Tense, mineral-stony finish. Stunning transparency. A wine that never fails to thrill me. Marica Bonomo has done it again. VGV
93
Wine Enthusiast
2022
WineEnthusiast.com: 93 punten

Mouthfilling with the volume turned up on the palate to match the flavors found in the glass. As the wine reaches the finish sea spray and crushed chalk mineral notes lift the palate to the finish.

13,90

Vanaf 12 flessen 12,75 per fles

Even geduld a.u.b.