Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Lekkere wijn recepten

Geroosterde asperges met ‘bacon’ van tempeh

Ingrediënten

  • 4 el barbecuesaus
  • 1 el stroop
  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • 300 g tempeh in dunne plakken
  • zout en peper
  • boter - om in te vetten
  • 250 g pruimtomaatjes - gehalveerd
  • 250 g witte asperges - geschild & kontjes eraf
  • 250 g groene asperges - kontjes eraf
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaadjes - geroosterd
  • verse kruiden - fijngehakt om te bestrooien

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de barbecuesaus met de stroop en het paprikapoeder. Wrijf de plakken tempeh hiermee in en bestrooi met wat zout. Leg de plakken tempeh op een met boter ingevette bakplaat. Bak de tempeh-bacon in ca. 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Keer de plakken halverwege om.
2. Haal de tempeh uit de oven. Verdeel de asperges en de tomaatjes over de plakken tempeh in de ovenschaal en schep het geheel goed om. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het venkelzaad, zout en peper.
3. Rooster het geheel 15-20 minuten in de oven tot de asperges gaar zijn en de tempeh knapperig en sticky is. Strooi voor het serveren nog wat verse kruiden zoals peterselie over het geheel.

Wijntip: Domaine Schmitt & Carrer Pinot Blanc Les Sens 2018

 

Bronvermelding: Foodies magazine
  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.