Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Lekkere wijn recepten

Gemarineerde zeebaars met koude asperges en kruidenvinaigrette

Ingrediënten:

  • 2 asperges pp
  • 10 gram boter
  • 5 gram foelie
  • Suiker en zout
  • 75 gram zeebaars pp
  • 30 gram zout
  • 17.5 ml Pernod
  • 45 gram olijfolie extra vergine
  • Gekneusde peper
  • 1 sjalot
  • 40 gram mesclum
  • (verse gemengde geplukte slasoorten)
  • 90 ml olijfolie
  • 10 gram kervel
  • 10 gram bieslook
  • 10 gram dille
  • 5 gram koriander
  • Peper en zout


Bereiding:
Asperges - Schil de asperges goed rondom en kook ze vervolgens af in weinig water met de boter, foelie, de suiker en zout naar smaak. Laat de asperges afkoelen in eigen vocht.

Vis - Leg de gefileerde vis zonder huid anderhalf uur in het zout (pekelen). Spoel daarna het zout van de vis en dep de vis goed droog.

Marinade - Meng de Pernod, de olijfolie, gekneusde peper en de fijngesnipperde sjalottoteen marinade. Leg de vis in de marinade en zet deze 1,5 uur in de koelkast om in te trekken.

Vinaigrette - Snijd alle kruiden zeer fijn en meng met de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Dressage - Haal de vis uit de koelkast en uit de marinade. Snijd de vis in mooie porties, dresseer met de asperges en de mesclun op een bord naar eigen creativiteit.

Vinaigrette als laatste er overheen of gebruiken om de sla aan te maken.

 

  Recept downloaden

La Cour des Dames Pays d'Oc Muscat sec 2019

Open, stuivend aromatisch, 'druivig', bloemige smaak, droog maar niet té, schone afdronk.

7,75

Vanaf 12 flessen 7,10 per fles

Weingut Zehe Clauss Edition MC Weissburgunder Trocken 2022

Geografisch gezien liggen onze wijngaarden ten zuidwesten van de hoofdstad Mainz in de grootste Duitse wijnregio Rheinhessen. De wijnstokken - in traditionele wijngaarden - staan ​​op diepe löss kleigronden. De pinot blanc, ofwel weissburgunder in het Duits, wordt langzaam vergist in gekoelde roestvrijstalen tanks.

Petra Aartsen-Van der Mee

Aanbeveling van onze wijnadviseur Petra Aartsen-Van der Mee

"Deze Weissburgunder ook wel Pinot Blanc combineert heerlijk bij mijn favoriete aspergegerecht; Asperges met ambachtelijk gerookte zalm!" Lees meer

10,95

6 flessenprijs, prijs per fles 10,40

12 flessenprijs, prijs per fles 10,05

Château Mourgues du Grès Pont du Gard Fleur d'Aubépine 2023

Volgeel van kleur, fraai van geur met een intens aroma van bloemen en rijpe fruittonen. De smaak is rond, vol en aromatisch en eindigt evenwichtig met milde zuren in de afdronk.

8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Volop bedruivigheid dankzij de onvermoeibare en zo herkenbare muscat. Een koele hand, een frisse kijk, kruidigheid en milde bitters dankzij de knipoog van picpoul. Wit met vulling en rondingen.

11,95

Vanaf 12 flessen 10,95 per fles

Even geduld a.u.b.