Assortiment
Ingrediënten:
Bereiding:
Asperges - Schil de asperges goed rondom en kook ze vervolgens af in weinig water met de boter, foelie, de suiker en zout naar smaak. Laat de asperges afkoelen in eigen vocht.
Vis - Leg de gefileerde vis zonder huid anderhalf uur in het zout (pekelen). Spoel daarna het zout van de vis en dep de vis goed droog.
Marinade - Meng de Pernod, de olijfolie, gekneusde peper en de fijngesnipperde sjalottoteen marinade. Leg de vis in de marinade en zet deze 1,5 uur in de koelkast om in te trekken.
Vinaigrette - Snijd alle kruiden zeer fijn en meng met de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Dressage - Haal de vis uit de koelkast en uit de marinade. Snijd de vis in mooie porties, dresseer met de asperges en de mesclun op een bord naar eigen creativiteit.
Vinaigrette als laatste er overheen of gebruiken om de sla aan te maken.
Open, stuivend aromatisch, 'druivig', bloemige smaak, droog maar niet té, schone afdronk.
7,75
Vanaf 12 flessen 7,10 per fles
Geografisch gezien liggen onze wijngaarden ten zuidwesten van de hoofdstad Mainz in de grootste Duitse wijnregio Rheinhessen. De wijnstokken - in traditionele wijngaarden - staan op diepe löss kleigronden. De pinot blanc, ofwel weissburgunder in het Duits, wordt langzaam vergist in gekoelde roestvrijstalen tanks.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Petra Aartsen-Van der Mee
"Deze Weissburgunder ook wel Pinot Blanc combineert heerlijk bij mijn favoriete aspergegerecht; Asperges met ambachtelijk gerookte zalm!" Lees meer
10,95
6 flessenprijs, prijs per fles 10,40
12 flessenprijs, prijs per fles 10,05
Volgeel van kleur, fraai van geur met een intens aroma van bloemen en rijpe fruittonen. De smaak is rond, vol en aromatisch en eindigt evenwichtig met milde zuren in de afdronk.
Voordelen eigen account