Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras

Gebakken ricotta met vijgen, noten en honing

Ingrediënten:

  • 250 gram ricotta
  • 50 gram suiker
  • 15 koffiebonen
  • 1 stokje kaneel
  • 1 citroen
  • 2 vijgen
  • Pecannoten
  • Nederlandse honing

Bereiden:

  • Meng de afgetelde koffiebonen en het kaneelstokje door de ricotta
  • Laat 3 dagen goedafgedekt uitlekken in een doek in de koeling
  • Verwijder de koffiebonen en kaneel, roer de suiker goed door de ricotta
  • Vet ovenvaste vormen in met iets boter. Vul ze met ricotta en strijk glad. Doe er bakpapier op
  • Bak 30 minuten op 190 °C. Haal uit de oven, besprenkel met iets suiker
  • Doe het bakpapier er weer op en bak nog 10 minuten
  • Laat minstens een uur afkoelen
  • Snijd de ricotta in puntjes en garneer met de honing, vijgen, geraspte citroenschil en pecannoten

Wijn-spijs: Alvear Moscatel

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2012
  Recept downloaden

Alvear Moscatel

Een Zuid-Spaanse amberkleurige dessertwijn met een intens aroma van muskaatdruiven en rijpe vruchten. De smaak is krachtig zoet en vol, met een perfecte balans tussen zoetheid en verfrissende zuren. De afdronk is rijk en licht alcoholisch, wat zorgt voor een verfijnde en lange afdronk.

Deze Moscatel-wijn is perfect bij vruchtendesserts en taarten, waarbij de natuurlijke zoetheid en florale aroma’s prachtig samen gaan met fruitige en romige smaken.

11,30

Vanaf 12 flessen 10,40 per fles

Even geduld a.u.b.