Deze Spaanse witte druif vind je in Catalonië als een van de drie traditionele rassen voor de productie van cava, samen met macabeo en parellada. Xarel.lo (de punt staat er als aanwijzing voor de uitspraak: ‘garello’ en niet ‘gareljo’) is tamelijk makkelijk te telen en om te zetten in wijn, wat hem geliefd maakt bij producenten. Hij wordt gewaardeerd om zijn dikke schil, hoge zuurgraad en hoge suikerwaarden. Ook bevat het ras een grote hoeveelheid van de antioxidant resveratrol, wat zorgt voor een lange houdbaarheid van de beste cava’s. Xarel.lo in stille vorm wordt vooral geproduceerd binnen de DO Alella, die vlak bij Barcelona ligt.
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
Flesinhoud: 375 ml