Richard Kershaw is een Britse wijnmaker die in 1999 naar Zuid-Afrika emigreerde om zich daar volledig op het wijnmaken te richten. Kershaw beheerst zowel de theoretische als de praktische kant van het wijnmaken en dat heeft enorm bijgedragen aan de goede naam die zijn wijnhuis draagt. Hij mag zich rekenen tot de selecte groep van de Masters of Wine. Slechts enkele honderden mensen op de wereld hebben dit prestigieuze diploma op zak. In 2012 richtte Richard Kershaw Kershaw Wines, zijn eigen wijnhuis, op in de Elgin regio.
Lees meer over de Elgin regio en zijn wijnhuis onderaan deze pagina.
Krachtige Zuid-Afrikaanse witte wijn met een aroma van toast, eiken en rijp tropisch fruit zoals meloen en perzik. De smaak is vol en rond. Matcht uitstekend met rijke, geurige gerechten met vis of gevogelte.
45,00
Vanaf 12 flessen 41,25 per fles
Prachtige Pinot Noir uit koel klimaat Elgin. Verfijnd aroma met rood fruit, florale tonen en iets toast. Ook in de smaak zeer elegant: sappig fruit, mooie frisse zuren, een lichte structuur en fijne tannines.
Elegante en intense Zuid-Afrikaanse rode wijn met een fraai aroma van rijp fruit en milde kruiden. De smaak is soepel, romig en zacht. Heerlijk bij verfijnde gerechten van gevogelte, wild of rundvlees.
Op zo’n 10 kilometer van de oceaan ligt de Elgin regio. Het is één van de koelste stukjes Afrika en dat komt de druiven alleen maar ten goede. Het grote verschil tussen de dag- en nachttemperatuur zorgt er voor dat de druiven overdag rijpen in de zon en ‘s nachts fris blijven door de lage temperatuur.
De uitstekende omstandigheden in de Elgin regio in combinatie met het inzicht van Richard Kershaw produceren complexe en verfrissende wijnen. Ze zijn intens, maar elegant. Ze kenmerken zich door een afgewogen balans en mooie, lange afdronk.
Zodra de wijnen liggen worden ze zo min mogelijk verstoord met allerlei ingrepen. Richard Kershaw is altijd op zoek naar slimme alternatieven voor bestaande methodes die gebruikt worden bij het wijnmaken. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van diepgevroren blokken koolzuurgas. Deze gebruikt hij om bepaalde delicate wijnen mee door te roeren. De bubbels van het gas zorgen voor beweging in de wijn zonder dat er zuurstof bij komt.
Ben je enthousiast geworden van het verhaal achter de Kershaw Wines? Dan is het tijd om ze te gaan proeven!
Voordelen eigen account