Terroirgetypeerde mousserende kwaliteitswijn uit de Penedès, dat is de specialiteit van Sabaté i Coca. Er worden al vier generaties druiven geteeld op het wijngoed, dat vandaag de dag onder leiding staat van Marcel Sabaté. Sinds de jaren '90 levert hij de druiven niet langer door aan Cava-gigant Codorníu, maar maakt hij zelf wijn. Het wijngoed vernoemde hij naar zijn ouders: Sabaté is de achternaam van zijn vader, Coca van zijn moeder. Overigens is Sabaté ook Catalaans voor schoenmaker en Coca de Catalaanse versie van een pizza. Schoenmaker & Pizza dus, voor wie Sabaté i Coca een lastige naam vindt.
Het domein bevindt zich in de Bitlles-vallei, zo’n 50 kilometer ten westen van Barcelona. Marcel bezit hier 40 hectaren wijngaarden met een enorm divers terroir: er vallen maar liefst 18 verschillende bodemsoorten te onderscheiden. Om dat unieke mozaïek aan terroirs zoveel mogelijk in de wijnen te vertalen, onderscheidt Marcel 66 verschillende percelen, die hij allemaal apart verwerkt in de wijnkelder. Marcels Castellroig-serie is de expressie van al deze plots. Daarnaast maakt hij indrukwekkende wijnen van enkele individuele percelen.
Als het gaat om kwaliteit gaat, wordt er bij Sabaté i Coca geen water bij de wijn gedaan. Zo telen Marcel en zijn team de druiven biologisch en oogsten ze met de hand. Het wijngoed is aangesloten bij Corpinat, een kleine en prestigieuze groep van ex-Cavaproducenten, die zich van de grote massa willen onderscheiden door veel strengere kwaliteitseisen te hanteren dan de DO Cava. Kortom, op zoek naar uitmuntende én biologische bubbels? Dan bent u bij Sabaté i Coca aan het juiste adres!