In ons assortiment hebben we verschillende decanteerkaraffen die elk op hun eigen stijlvolle manier u de kans geven uw wijn te beluchten. Een decanteerkaraf hoeft niet alleen praktisch te zijn, het oog wil ook wat. In verschillende prijsklassen hebben we daarom decanteerkaraffen in alle vormen en maten. Bent u benieuwd wat het doel van een decanteerkaraf precies is en wilt u het verschil weten tussen karafferen en decanteren? Lees dan verder onderaan deze pagina.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
De Escargot karaf is een schattige en functionele toevoeging aan de diner tafel. Deze karaf heeft de speciale functie dat hij wijnen dubbel decanteert. Wanneer de karaf op de tafel rust wordt er een vacuüm gecreëerd in het glaswerk.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
De Horn karaf is een hommage aan centraal Europese afkomst van de Riedel familie. De decanter is geïnspireerd door het iconische symbool van de Oostenrijkse post. Het kost drie meesterblazers om dit unieke stuk te creëren.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
Behalve wijnglazen heeft de wereldberoemde Oostenrijkse glaswerkspecialist Riedel nog een grote voorliefde: de decanteerkaraf. En inderdaad, om de beleving van een mooie fles wijn compleet te maken, mag behalve een set perfecte glazen ook een karaf om de wijn uit te serveren niet ontbreken.
Of u nu een informeel etentje geeft of gasten voor een bijzonder diner hebt, deze bijzondere karaf van prestigieuze glaswerkspecialist Riedel steelt de show! De kwaliteit van het glas is optimaal, zoals u van deze Oostenrijkse expert gewend bent.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken. Deze van Oostenrijkse wijnglasspecialist Riedel kunnen we van harte aanbevelen. Niet alleen is deze elegant ontworpen karaf een lust voor het oog op tafel, uw wijnbeleving zal er ook aanzienlijk door verbeteren.
De lange, dunne vorm van de Cornetto maakt hem perfect om zowel jonge wijnen als oudere wijnen in te decanteren. Het smalle ontwerp van deze karaf betekend dat ouderen wijnen niet te veel belucht worden Voor een optimale wijnbeleving mag een karaf eigenlijk niet in uw glaswerkcollectie ontbreken.
Karafferen en decanteren lijken enorm op elkaar en hebben met elkaar te maken, maar het verschil zit hem in het doel van de handeling. Oorspronkelijk werd het decanteren gedaan om de wijn te scheiden van zijn bezinksel. Dit bezinksel, een troebel goedje, ontstaat tijdens het rijpen van de wijn en dat wilt u absoluut niet in uw glas. Tegenwoordig worden wijnen een stuk beter gefilterd en heeft u veel minder last van bezinksel in uw wijnen.
Een decanteerkaraf wordt nu vooral gebruikt om de wijn te beluchten of om zuurstof toe te voegen aan de wijn. Door het toevoegen van lucht komen de aanwezige geuren en smaken nog meer tot hun recht.
Niet elke wijn heeft het nodig om uitgeschonken te worden in een decanteerkaraf. Over het algemeen worden decanters gebruikt voor rode wijnen, maar hij zou ook gebruikt kunnen worden voor een zware, stevige witte wijn. Een rode wijn kan je doorgaans wat langer decanteren. Bij witte wijnen schenk je hem over in een decanteerkaraf en dan heeft hij maar tot maximaal een half uurtje nodig. Een rode wijn kan vaak wel wat meer tijd gebruiken.