Fronsac behoort tot de verborgen schatten van de Bordeaux streek. Uit dit kleinere, minder bekende gebied naast Pomerol en Saint-Émilion komen krachtige, elegante rode wijnen met een onderscheidend karakter en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe de Saxe. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe DE SAXE. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe DE SAXE. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
Flesinhoud: 1500 ml
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe DE SAXE. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
Flesinhoud: 1500 ml
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe DE SAXE. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
Château de la Dauphine is prachtige gelegen in Fronsac. Er wordt al sinds 1750 wijn gemaakt. Het Château heeft natuurlijk in al die jaren diverse eigenaren gehad. De familie Labrune is sinds 2015 de eigenaar en bezig aan een volledige renovatie.
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe DE SAXE. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
Château de La Dauphine is ontstaan in 1750 door Marie-Josèphe DE SAXE. In 1985 werd het domein overgenomen door de familie Moueix die ook eigenaar is van Château Petrus, Château Trotanoy en Château Magdeleine.
De rode wijnen uit Fronsac kenmerken zich door hun volle, robuuste karakter met een perfecte balans tussen kracht en elegantie. Ze staan bekend om hun rijke aroma's van rood en zwart fruit zoals bramen, kersen en pruimen. Dit wordt verrijkt met subtiele kruiden, vanille en cederhout door de eikenhouten rijping. De stevige structuur en ronde tannines maken deze wijnen uitstekend geschikt voor rijping.
Merlot is de dominante druif in Fronsac, met een aandeel van 70 tot 90 procent in de meeste blends. Deze druif groeit optimaal op de rijke bodems en zorgt voor zachte, ronde wijnen met een rijk mondgevoel. Daarnaast groeit er Cabernet Franc. De Cabernet Franc brengt elegantie, frisheid en extra complexiteit met kruidige en aardse nuances.
Het terroir van Fronsac wordt gekenmerkt door kalkrijke klei- en zandbodems op glooiende heuvels, wat zorgt voor optimale waterhuishouding en afwatering. De kalkrijke ondergrond verleent de wijnen hun elegante mineraliteit en finesse, terwijl het gematigde klimaat van de rechteroever perfecte rijpingscondities biedt voor de druiven.