De Cabernet Sauvignon is een van de meest bekende druifsoorten en niet meer weg te denken uit de wijnwereld. De Cabernet Sauvignon druif heeft zijn wortels in de Bordeaux, maar wordt tegenwoordig overal ter wereld verbouwd. Het is een van de meest bekende en veelgebruikte druifsoorten en dat is met een reden! Waar de druif ook verbouwd wordt, een Cabernet Sauvignon herken je aan zijn dieprode kleur en zijn stevige, volle karakter.
Franse rode wijn met de geur van bessen, fruit, eiken, karamel en vanille. De smaak is sappig en vol. Lekker bij pittige, kruidige gerechten. Of na de maaltijd met een stukje volromige kaas.
Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn met een kruidige geur en een volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.
Martin Melck was de eigenaar van Muratie estate van 1763 tot 1781. Een man van rijkdom die veel gaf om goede doelen en geloof. Maar hij was bedroefd over het feit dat leden van zijn geloof in die tijd niet samen mochten komen.
Zwoele krachtige rode wijn
"Deze intense topper uit Stellenbosch drink ik graag bij vleesgerechten of bij geroosterde groenten. Cassis geur en lekker hout gerijpt. " Lees meer
Martin Melck was de eigenaar van Muratie estate van 1763 tot 1781. Een man van rijkdom die veel gaf om goede doelen en geloof. Maar hij was bedroefd over het feit dat leden van zijn geloof in die tijd niet samen mochten komen.
Martin Melck was de eigenaar van Muratie estate van 1763 tot 1781. Een man van rijkdom die veel gaf om goede doelen en geloof. Maar hij was bedroefd over het feit dat leden van zijn geloof in die tijd niet samen mochten komen.
Flesinhoud: 1500 ml
De eerste geschriften van het Chateau Giscours gaan terug tot 1330. Geschiedenis van de wijngaarden zijn bekend vanaf het jaar 1552. Het huis is in diverse handen geweest. Na de Franse revolutie is het gekocht door twee Amerikanen in 1793.
Deze formidabele 2e Cru Classé uit Saint Julien behoort tot de oudste in de Médoc. Het Château heeft een enorme historie. Dat straalt het ook uit. De wijn die ze maken wordt wel gezien als de grootste 2e Cru.
1er Grand Cru Classé Pauillac Oorspronkelijk hoorde de wijngaard van Mouton tot die van Baron Lafite-Rothschild, maar in het midden van de 18e eeuw werd het een afzonderlijke eenheid, in bezit van de familie Brane.
1er Grand Cru Classé Pauillac Oorspronkelijk hoorde de wijngaard van Mouton tot die van Baron Lafite-Rothschild, maar in het midden van de 18e eeuw werd het een afzonderlijke eenheid, in bezit van de familie Brane.
Premier Grand Cru Classé Pessac-Léognan. De oudste van de Bordeaux cru classé's, de uitvinder van een nieuwe stijl van wijn in de zeventiende eeuw, 's werelds eerste luxe merk ...
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Op het Château Pontet-Canet wordt al wijn gemaakt sinds de tijd van Koning Lodewijk de 15e. Sinds eind jaren '80 is er een nieuwe eienaar. Onder deze eigenaar is vanaf 2004 begonnen met biodynamische druiventeelt.
De naam Isole e Olena is welhaast synoniem aan sublieme sangiovese. Maar het lijkt wel alsof iedere druif die eigenaar en wijnmaker Paolo de Marchi aanraakt in goud verandert. Paolo’s Cabernet is niet alleen een van de beste van Toscane, maar kan zich ook gemakkelijk meten met de wereldtop.
Schitterende, eikengerijpte rode wijn met een verleidelijke geur van blauwe en zwarte bes, pruim, ceder en potloodslijpsel. De smaak is vol en romig met mooie fraîcheur en stevige, rijpe tannines.
Deze wijn wordt gemaakt van twee wijngaarden in de Bottelary vallei in Stellenbosch. 90% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot. De druiven worden laat geoogst voor maximale rijping. Na de oogst gaan de druiven een nacht in een koelruimte van 4 graden voor optimale smaakbehoud.
De Cabernet Sauvignon is een blauwe druivensoort afkomstig uit Frankrijk, waar hij eeuwen geleden is ontstaan uit een kruising tussen de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc druiven. De druif heeft zijn populariteit aan twee belangrijke redenen te danken. De druif past zich moeiteloos aan de verschillende bodemtypes en verschillende klimaten én de druif behoudt altijd zijn herkenbare karakter. Natuurlijk neemt de druif altijd iets over van de plek waar hij verbouwd wordt, maar de smaak van een Cabernet Sauvignon herken je overal ter wereld.
De populaire druif groeit op plekken over de hele wereld, maar rijpt het beste in warmere klimaten Hij komt onder andere voor in: