De Cuvée Tradition Rouge zonder toegevoegde sulfieten is een 100% Merlot. Alle wijnstokken bevinden zich op een klei-kalkstenen plateau 170 meter boven de Dordogne-vallei. Ze zijn buitengewoon zonnig en worden beschermd tegen de zuidwestenwind door een scherm van bomen. Gedeeltelijk strippen verhoogt direct contact met de zon en vermindert het risico op vroege botrytis. Sinds 2005 is de wijngaard omgeschakeld naar biologische landbouw. De trossen worden mechanisch geoogst en vervolgens gedurende 3 dagen koud geweekt vóór de gisting. Tijdens de alcoholische gisting worden de druiven geponst of bevochtigd om de kleuren en tannines voorzichtig te extraheren. Eenmaal geperst, wordt de wijn 6 maanden op de droesem gerijpt bij lage temperatuur en vervolgens gebotteld met zeer luchtdichte kurken, waardoor het binnendringen van zuurstof wordt vermeden. Op geen enkel moment wordt SO² (zwavelzuuranhydride) toegevoegd, wat de zuiverheid van het fruit en de rondheid van de tannines verklaart.
Franse witte wijn met een aroma van rijp tropisch fruit (mango en ananas) en gedoseerd eikenhout. De smaak is vol, aanhoudend en evenwichtig zoet. Verfijnde wijn, heerlijk bij vruchtendesserts of als aperitief met toast en paté.
Flesinhoud: 500 ml
De Bergerac staat vooral bekend om z’n rode wijnen van Bordeauxdruiven cabernet en merlot. Maar er groeien meer druiven in de streek, die weliswaar veel onbekender, maar niet minder interessant zijn.
Franse rode wijn met de geur van rijp, donker fruit en nieuw eikenhout. De smaak is stevig en soepel. Past goed bij gegrild rundvlees, eendenborst of kaas en stokbrood.
Château de la Jaubertie Bergerac Merlot-Malbec is een volrode Franse wijn met een aantrekkelijk aroma van rood fruit en een vleugje eikenhout. Gemaakt van merlot en malbec, biedt de wijn een soepele, elegante en frisse smaak.
Château de la Jaubertie Bergerac Sauvignon Blanc is een frisse, frisdroge witte wijn uit Frankrijk, met aroma's van geel fruit en citrus. De verfijnde en sappige smaak maakt het een uitstekende keuze als aperitief of bij visgerechten.
Frisse en fruitige Franse rosé, gemaakt van cabernet sauvignon- en merlotdruiven. Vol van smaak. Heel geschikt voor op het terras, maar ook lekker bij koude salades met vis of vlees.
Droge witte wijn uit Frankrijk, met aroma's van geel fruit, boter en citrus en een volle, krachtige smaak. Heerlijk bij vis of wit vlees met een romige saus, schaaldieren of een stukje kaas.
Krachtige witte wijn uit Frankrijk, met de geur van tropisch fruit en eikenhout. De volle smaak is lekker op zichzelf, maar ook heerlijk in combinatie met knoflookgamba's, gegrilde vis, kip of wit vlees.
Bergerac is het bekendste wijngebied uit de sud Ouest. Het grenst aan Bordeaux en de regio is bij vakantiegangers wellicht beter bekend als de Dordogne.